silvia swart

Droom van werkelijkheid

silvia swart

Het zingen zit bij Silvia in het bloed. Haar ouders hebben al ruim 35 jaar een platenzaak in Valthermond en zijn daarnaast producent. Het eerste liedje van Silvia heet ‘Bandieten Johnny’ en staat op de verzamel cd ‘Originele Piraten Hits deel 27’. Daarna zoekt Silvia een band en treedt daarmee op onder de naam ‘De Stemmingmakers’.

Silvia gaat daarna samenwerken met het stemmingsorkest ‘The Greenlights’ en neemt ook hiermee een single op. In 2003 besluit Silvia solo te gaan zingen in de Nederlandse taal. Ze kiest voor haar eigen taal omdat ze het leuk vindt als haar publiek de tekst kan meezingen.  Daarna gaat ze ook Engelstalig zingen om een meer allrounderzangeres te zijn.    

Vanaf 2008 heeft Silvia een eigen tekstschrijver en schrijft ze ook zelf haar eigen nummers. Ze brengt het nummer ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’ uit, dat ze samen met haar broer Peter zingt. Dit nummer is gemaakt voor haar vader. Door een ongeval overlijdt haar broer op 19-jarige leeftijd.    

De laatste jaren is Silvia aangesloten bij verschillende artiestenbureaus. In 2008 brengt ze het nummer ‘Droom van werkelijkheid’ uit, waarmee ze bij Giel Beelen heeft opgetreden. Inmiddels heeft ze vier albums gemaakt.

volg silvia swart